Vrouwen van Nieuw-West
Voor het project Vrouwen van Nieuw-West mocht ik in opdracht van het Amsterdam Museum en Pakhuis De Zwijger op bezoek bij verschillende vrouwengroepen in dat Amsterdamse stadsdeel. Een mooi project op veel niveaus. Niet alleen biedt het een ander inkijkje in een stadsdeel dat niet altijd even positief in het nieuws is, maar vooral ook laat het zien wat voor moois er kan ontstaan als mensen de krachten bundelen – als vróúwen de krachten bundelen.

artikel gaat verder onder de foto's; klik op een foto voor een grotere versie
Uit het persbericht: “In de reizende tentoonstelling Vrouwen van Nieuw-West leren we groepen vrouwen uit Nieuw-West kennen. Van bewoners die hier al veertig jaar wonen tot aan de jeugd, op zoek naar een eigen plek en betekenis in hun stadsdeel. Van koks tot boerinnen, van ballerina’s tot voetballers. Elke groep vertelt een eigen verhaal, samen vertellen ze het verhaal van de Vrouwen van Nieuw-West.

De expositie bestaat uit foto's met tekst en geluid gemaakt door de fotografen Willemieke Kars en Saskia Aukema en journalist Warda El-Kaddouri.

De tentoonstelling begint in september aan de Noordzijde van de Sloterplas en zal zijn reis door de stad in maart 2020 eindigen in het Amsterdam Museum.

Opening: New Metropolis, Burgemeester Rendorpstraat 1, 14 september 2019; 16.30 uur. Als onderdeel van de feestelijke open dag van New Metropolis tijdens 24 uur Nieuw-West.”

Benieuwd naar de rest van het project? Bezoek de website Vrouwen van Nieuw-West voor meer informatie.