Bekeerd tot de islam

Steeds meer mensen bekeren zich tot de islam. Hoe is het om als Nederlander te kiezen voor een religie waarvan sommige mensen vinden dat die niet in dit land thuishoort? Ik werkte meerdere jaren aan dit project en publiceerde er samen met Vanessa Vroon-Najem het boek Bekeerd over.
artikel gaat verder onder de foto's; klik op een foto voor een grotere versie
Al lange tijd was ik gefascineerd door de keuze voor de islam. Ik vroeg me af hoe het zou zijn om als Nederlander te kiezen voor een religie waarvan sommige mensen vinden dat die niet in dit land thuishoort. Hoe is het dan om toch die stap te nemen? En hoe zou dat praktisch in zijn werk gaan?

Een jaar lang bezocht ik moskeeen en islamitische centra, waar ik vele bekeerlingen leerde kennen. Enkele van hen volgde ik wat langere tijd om vast te kunnen leggen wat er zoal komt kijken bij bekering. Die inkijkjes in de praktische kant van bekering tot de islam, vulde ik aan met bijna vijftig portretten van bekeerlingen.

Boek: Bekeerd

Samen met de antropologe Vanessa Vroon-Najem maakte ik er het boek Bekeerd over, dat verscheen bij Uitgeverij Komma/d'jonge Hond (inmiddels uitverkocht). Vormgeving: Wout de Vringer. Het kwam tot stand met ondersteuning van het AFK en ruim 500 crowdfunders.

Ook vond er een tentoonstelling plaats in het Amsterdam Museum en Podium Mozaiek.

Er werd onder meer over gepubliceerd in de Volkskrant, Trouw, Reformatorisch Dagblad, NRC, Metro en EenVandaag.