Wat zit er nu weer in mijn kratje?
De eerste paar keer was ik alleen een beetje beledigd als ik afval in mijn fietskrat vond. Dankzij de fotografie werd het bijna iets waarop ik me kon verheugen.
artikel gaat verder onder de foto's; klik op een foto voor een grotere versie

Ik snap nog steeds niet waarom ik vergeten ben goed te kijken naar de Starbucksbeker die op 6 augustus 2018 in mijn krat lag. Misschien had er naar goed Starbucksgebruik wel een naam op gestaan. Nu blijft de schenker, die me ook 50 cent toeschoof en een beker van McDonald’s, anoniem.

Zou het steeds dezelfde persoon zijn? Een buurmeisje dat op weg naar huis snel nog even die hazelnotenreep wegtikt voordat haar moeder erachter komt? Iemand die de papaja even kwijt moet om z’n schoenen te strikken en de vrucht vervolgens vergeet? Of misschien is het een buurman die na de zak Haribo Happy Cola de calorieën eraf wil lopen, maar nooit verder komt dan mijn fiets.

De eerste paar keer was ik alleen een beetje beledigd. Ik dacht: waarom gebruikt mijn stoere stadsfietsje nu als afvalbak? Maar toen ben ik de achtergebleven spulletjes gaan fotograferen en maakte ik van iets vervelends iets waarop ik me bijna kon verheugen. Dát is dan de kracht van fotografie! En zo kwam mijn fiets zelfs op de cover van de Vogelvrije Fietser, het magazine van de Fietsersbond.