Sanne werd Alexanne in 2014
uit de serie whats in a name
Sanne werd Alexanne in 2014
Ik ben begin dit schooljaar van Zuid-Limburg naar Utrecht verhuisd om daar journalistiek te studeren – op m’n zeventiende, inderdaad relatief jong om je vertrouwde leventje achter je te laten. Voor mij was dit een heel bewuste stap waarmee ik voor eens en voor altijd een vervelende periode achter me liet, die vooral samenhing met de scheiding van mijn ouders. Die had me jarenlang in een enorm loyaliteitsconflict gebracht. Kinderen van gescheiden ouders houden vaak vooral rekening met anderen. Met deze stap koos ik nu eens helemaal voor mezelf. Ik was toe aan iets nieuws: nieuwe mensen en een nieuwe omgeving – kortom: aan een nieuwe ik en daar hoorde een nieuwe naam bij. Ik koos voor mijn tweede doopnaam, die bijna niemand kende: Alexanne. Eigenlijk stond ik te kijken hoe makkelijk dat ging. Op de school voor journalistiek zei ik gewoon dat ik zo heette, en niemand die daar lastige vragen over stelde.

Mijn nieuwe naam past precies bij mijn karakter en voorkomen. Sanne vond ik altijd al een beetje gewoontjes: iedereen kent er wel een. Het klinkt niet bepaald energiek, vlot en spontaan – terwijl ik me wel zo voel.

Zo’n gewone naam is ook niet zo handig als je grootse journalistieke plannen hebt. Liefst zou ik verslaggeefster worden op tv, of nieuwslezer, en dan kun je maar beter een naam hebben die een beetje onderscheidend is. Mensen reageren nog weleens verbaasd op mijn nieuwe naam. Ik doe dat dan meestal maar af met een grapje: ‘Ja,’ zeg ik dan, ‘dat is tegenwoordig mijn artiestennaam.’

andere verhalen uit de serie whats in a name